Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan Kadınlara Çağrı
İkrar-HA1 | 18 Haziran 2021 | Alevilik, Dünya, Gençlik, Genel, Güncel Haberler, Kadın, Kültür Sanat, Manşet, Politika, Son Dakika
A-
A+
İKRAR – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından bir gece ansızın yürürlükten çıkarılan İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden uygulamaya konulması için 19 Haziran 2021’de Maltepe Meydanında gerçekleşecek büyük buluşmaya Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan çağrı geldi.
Uygulandığında hunharca öldürülen, tecavüz edilen, fiziksel ve psikolojik şiddet gören kadınların haklarını koruyan ancak içerdiği yaptırımlar ve ifadelerden dolayı Türkiye’de uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı hukuksuz bir şekilde AKP’li Cumhurbaşkanı’nın imzası ile yürürlükten çıkarılmıştı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tarafı olmaktan çekilinen İstanbul Sözleşmesi’nin tamamen yürürlükten çıkacağı Temmuz ayı öncesinde kadınlar Maltepe Meydanında bir araya geliyor ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, kadın cinayetlerinde katillerin cezalandırılmasını haykıracaklar. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) 19 Haziran’da gerçekleşecek büyük buluşmaya tüm kadınları, ezilenleri, görülmeyenleri ve duyulmayanları seslerini çıkarmaya davet ediyor.
İKRAR HABER AJANSI
HABER MERKEZİ