İKRAR – Konya Şehir Hastanesi’nde bir şahıs, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı silahla vurarak ağır yaraladı. Şahıs aynı silahla kendini vurarak intihar etti. Ağır yaralanan Karakaya, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı.
Konya’da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan doktor yaşamını yitirdi.
Edinilen bilgiye göre, Konya Şehir Hastanesi’nde bir poliklinikte tedavi gören hasta ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.
Doktoru silahla vuran hasta, aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan doktor Karakaya ve saldırganın ameliyata alındığı öğrenildi. Ancak ikiside kurtarılamadı.
Türk Tabipler Birliği’de yaptığı açıklama ile tüm yurtta 2 gün doktorların çalışmayacağını açıkladı.
HABER MERKEZİ