İkrar-HA1 | 01 Şubat 2022 | Dünya, Genel, Güncel Haberler, Manşet, Politika, Son Dakika A- A+
İKRAR – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomi politikalarında yaptığı sürekli atamalar ve kontrolsüz işleyişin doğurduğu ekonomik krizin faturası emekçi halka yüklenmeye devam ediyor. 2021’in son günlerinde %100’ün üzerinde gerçekleşen zamlardan sonra halk ev kirası gibi 4 haneli faturalar ile karşılaştı. İzmir, Dersim, Tekirdağ, Bodrum, Altınoluk, Zonguldak, Trabzon, Rize ve Antalya’da halk sokağa çıktı ve fatura bedellerine yüklenilen zamların geri çekilmesi için iktidara seslendi.
Yeni yıla girerken yapılan zamlar el yakıyor. Zamlı tarife ile ilk kez fiyatlandırılan faturalar ülke genelinde protesto ve eylemlere neden oldu. İlk protesto CHP Rize İl Başkanlığı’nın çağrısı ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de gerçekleştirildi. Çok kalabalık gerçekleştirilen protesto da yurttaşlar iktidarın krizin tüm bedelini halka yüklediğinden şikayetçi oldular. Halk hükümete zamları geri çekmesi çağrısı yaptı.
Doğalgazın olmadığı ve elektrikli ısıtmaların sıklıkla kullanıldığı Muğla’nın Bodrum ilçesinde de halk sokağa çıktı. Bodrum kent meydanında gerçekleştirilen protesto da iktidara zamların geri çekilmesi çağrısı yapıldı.
Bodrum’da basın açıklamasını okuyan Kemal Aslan, elektrik faturalarının üç katına çıktığını söyledi. Bodrum’da hanelere ortalama asgari ücretin yarısı kadar fatura kesildiğini belirten Aslan, “Geçen yıl 5 milyon ailenin elektriğinin kesildiği düşünülürse, bu yıl itibariyle bu sayı katlanarak artacaktır. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir. Bodrum’da hanelere ortalama asgari ücretin yarısı kadar fatura kesildi. Tüm vatandaşa son günü şubatın ilk haftası olmak üzere ödeme tarihleri verildi. Asgari ücret ile geçinen bir hanenin böylesi bir faturayı ödeyip nasıl geçinmesini bekliyorlar?” diye sordu. En son 400 lira olarak ödediği faturasının bu ay 2 bin 400 lira olarak geldiğini belirten Aslan, “Yeni evliyim ve borç içindeyim. Benim ve annemin faturaları üç katına çıktı. Toplamda 20 bine yakın fatura geldi. İşsizim ve fatura ödeyecek durumda değilim. Artık gelinen noktada gelecek beklentimiz bile kalmadı. Kapılarımızı kilitlesek de hırsız eve giriyor” dedi.
HABER MERKEZİ