İKRAR – TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile il il cemevlerini gezen ve rapor hazırlayan danışman heyetlerinin hazırladıkları rapor kapsamında Cemevlerine Kültür Merkezi statülerinin verileceği iddiası üzerine değerlendirmeler de bulunan Ali Kenanoğlu ” Bu anlayışın yapacağı açılımdan da yasadan da Alevilerin hayrına bir sonuç beklemiyoruz. Demokrasinin, laikliğin ve eşit yurttaşlık hakkının uygulandığı bir ülkede Aleviler için ayrıca açılım yapmaya, yasalar çıkartmaya gerek yoktur” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Aleviler üzerinde ‘yeni açılım’ olarak tanımlanan çalışmalarını değerlendirdi.
Kenanoğlu, AKP’nin Alevilere yönelik yeni açılımını asimilasyon ve sadaka siyaseti olarak tanımlarken; Alevilerin talebinin sadece Aleviliğe özgü kararlar olmadığını, demokratik ve laik bir cumhuriyette eşit yurttaşlar olarak yaşamak olduğunu ifade etti.
“AKP iktidara geldiğinden bu tarafa yıllarca hak ihlali yaşayan, Anayasa ve yasalar karşısında eşit yurttaşlık hakkına sahip olmayan, yıllarca mağdur edilmiş gruplara yönelik ‘açılım’ adı altında siyasi atraksiyonlar gerçekleştirmiştir” diyen Kenanoğlu, süreç içerisinde antidemokratik uygulamaların arttığını kaydetti.
HABER MERKEZİ