Hoşgeldiniz  

Matem Oruçları bugün Ana Fatma Günü ile başladı

İkrar-HA1 | 05 Ağustos 2021 | Alevilik, Dünya, Gençlik, Genel, Güncel Haberler, Kadın, Manşet, Politika, Son Dakika A- A+

Matem Oruçları bugün Ana Fatma Günü ile başladı

İKRAR – 1341 Yıl önce Kerbela çölünde şehid edilen, İmam Hüseyin ve yarenlerinin matem gününün yaklaşması ile canlar bugün Ana Fatma hakkı için matem orucu tutuyorlar. İmam Hüseyin ve İmam Hasan’ın annesi, Şah-ı Merdan Ali’nin eşi ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın kızı olan Fatma Ana’nın yaşadığı acıları hissetmek, acısına ortak olmak ve akıttığı matem gözyaşlarının hakkı için bugün analar, bacılar, Ana Fatma’nın yarenleri matem orucu tutacaklar. 

İmam Ali’nin şehid edilişinin hemen ardında başlayan Ehlibeyt düşmanlığı ile türlü zulümler gören Peygamber soyunun toprağı olarak kabul edilen Fatma Ana’nın yaşadığı acılara ortak olmak, bir nebze onu hissetmek için Alevi kadınlar, Ehlibeyt’e gönül verenler, hakkı ve hakikati görenler matem orucuna başladılar. 

 

 

HABER MERKEZİ

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 İkrar Haber Ajansı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.