Hoşgeldiniz  

SOL Parti’den İstanbul’da büyük “Devrimci Demokratik Cumhuriyet” eylemi

İkrar-HA1 | 21 Kasım 2021 | Dünya, Gençlik, Genel, Güncel Haberler, Kadın, Manşet, Politika, Son Dakika A- A+

SOL Parti’den İstanbul’da büyük “Devrimci Demokratik Cumhuriyet” eylemi

İKRAR – Sol Parti’nin Trabzon ve İzmir’den sonra İstanbul’da gerçekleştirdiği büyük Devrimci Demokratik Cumhuriyet buluşması Kartal Meydanında gerçekleştirildi. AKP iktidarının yarattığı ekonomik ve sosyal yıkım günden güne büyürken “Artık yeter” diyen SOL Parti’nin “yeniden kuruluş” çağrısıyla başlattığı “Devrimci Demokratik Cumhuriyet İçin Mücadele” buluşmasının üçüncü mitingi İstanbul’da gerçekleştirildi. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, muhalefet güçlerine çağrıda bulunarak, “Omuz omza verelim. Örgütlü mücadeleyi meydan meydan örgütleyelim. Bu ülkenin tepesinde hile ile zorbalıkla duranları hemen gönderelim” dedi. İşleyen, “Bu memleketi bu kötülükten kurtaracağız, bu ülkeyi devrimciliğimiz olanca güzelliğiyle yeniden kuracağız!” ifadelerini kullandı.

Kartal Meydanı’nda saat 13.00’te başlaması planlanan miting, Marmaray’daki arıza nedeniyle saat 14.00’e ertelendi.

Binlerce yurttaşın katıldığı miting, SOL Parti İstanbul İl Başkanı Leyla Üzüm Koç’un açıklamalarıyla başladı.

Koç, “Bu ülkeyi canları pahasına seven devrimciler, sosyalistler, solcular, bu ülkenin geleceğine dair söz hakkı en çok onların hakkı. Bu ülkede düzeni değiştirecek güce de sahipler, söze de sahipler. Asli görevlerimizden biri ülkenin her yerine umudu taşımaktır” dedi.

“Bu tek adam rejimini tarihin çöplüğüne gömeceğiz” diyen Koç, “Görevimiz çok önemli. Bu rejimi ne yaparlarsa yapsınlar göndereceğiz. Ancak oturarak sandık bekleyemeyiz, seçimi bekleyemeyiz. Biz öyle bir örgütleneceğiz ki onlar bu seçim kararını almak zorunda kalacaklar. Beklemeyeceğiz dostlar” ifadelerini kullandı.

 

HABER MERKEZİ

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 İkrar Haber Ajansı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.