Hoşgeldiniz  

Suriye ve Irak tezkereleri TBMM Genel Kurulu’nda

İkrar-HA1 | 20 Ekim 2021 | Dünya, Genel, Güncel Haberler, Manşet, Politika, Son Dakika A- A+

Suriye ve Irak tezkereleri TBMM Genel Kurulu’nda

İKRAR – Milli Savunma Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı üzerinden TBMM Genel Kurulu’na sevk ettiği Suriye ve Irak’ta görev yapan askeri personellerin görev sürelerinin uzatılması ile ilgili tezkere TBMM Genel Kuruluna geldi. TBMM Başkanlığı’na sunulan tezkereler bugün yada yarın TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin oylarına sunulacak.

Irak ve Suriye ile Lübnan olmak üzere iki yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gönderilen Irak ve Suriye tezkeresinde, Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının milli güvenlik açısından taşıdığı risk ve tehditlerin artarak devam ettiğinin altı çizildi.

Türkiye’nin, komşusu Irak’ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilen tezkerede, “Diğer taraftan Irak’ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır. Suriye’de, sınırımıza mücavir alanlarda PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri, ülkemize, ulusal güvenliğimize ve sivillere yönelik eylemlerini sürdürmektedir.” denildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 İkrar Haber Ajansı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.